Thursday, April 24, 2008

Инсталиран Ubuntu 8.04!

Конечно стигна новата верзија на Ubuntu. Автоматската надградба се изврши без проблем (ах, каква разлика од Windows!).
Новости има многу, деновиве ќе тестирам што се случува и што е подобро. Gnome 2.22 изгледа дека е една од најважните надградби.
Секако, тука е и Firefox 3 - додуша во верзија beta5, но набрзо се очекува и конечната. Засега, има проблем со некои екстензии, но мислам дека наскоро, програмерите ќе се свестат и ќе ги надградат своите продукти. За жал, ќе морам сеуште да работам и со верзијата 2 на Фајерфокс, бидејќи нашите апликации мораат гарантирано да работат и во двете ревизии.

No comments:

Post a Comment